Presentació del llibre: "Història, enginyeria i compromís" de Guillermo Lusa Monforte

Comissió: Actes Corporatius
Descripció: Història, enginyeria i compromís, de Guillermo Lusa Monforte, és un nou volum de la Col·lecció "Mestres" (Iniciativa Digital Politècnica, UPC).

Aplega una sèrie de treballs, en alguns casos inèdits, que ens fan veure la trajectòria de treball, recerca i compromís d'aquest professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Com a professor de Matemàtiques i Història de la Ciència, ha desplegat una llarga trajectòria de compromís amb la universitat i amb la societat. Ha participat en càrrecs directius de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) i també ha estat membre del Claustre i de la Junta de Govern de la UPC. Durant els últims anys del franquisme va formar part de la Junta de Govern del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, presidida aleshores per Joan Vallvé i Creus.

En aquest llibre, queda reflectida una part significativa de la seva obra de recerca en història de les matemàtiques i en història de l'enginyeria. També figuren alguns textos en què plantejava la necessitat d'incloure la perspectiva històrica en els estudis tècnics. Igualment, s'hi inclouen escrits de política i de política universitària, així com algunes de les seves intervencions en el procés de democratització de la UPC. Entre els textos inèdits inclosos, segurament destaca el que figura a l'inici, en el qual l'autor fa una síntesi i un balanç de la seva vida fins ara, i que permet conèixer la llarga trajectòria de docència, recerca i compromís de Guillermo Lusa i les il·lusions que el mouen a continuar actiu en moltes de les seves activitats.

La presentació del llibre anirà a càrrec d'Antoni Roca-Rosell (Centre de Recerca per a la Història de la Tècnica, ETSEIB-UPC), Albert Corominas (ETSEIB-UPC) i Guillermo Lusa.

Nota: La versió del llibre en format pdf pot veure's i descarregar-se lliurement a l'adreça: llibre


Dates: Dilluns, 18 de novembre de 2019
Horari: A les 18.30 h a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.