Visita tècnica guiada-Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona

Comissió: Jornades Lúdiques (Vallès)
Descripció: La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza el proper dijous, 10 d'octubre, una visita tècnica guiada al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. El guiatge anirà a càrrec de l'arquitectea Alejandra Otalvarol.

El recinte Modernista de Sant Pau, projectat per l'arquitecte Domènech i Muntaner, és un dels majors exponents del modernisme català i ofereix una perspectiva completa des del punt de vista arquitectònic, tecnològic i històrico-artístic dels edificis que conformen el complex declarat Patrimoni mundial de la UNESCO des de 1997.

El recorregut comença pel soterrani, accedint a la sala de màquines de la Geotèrmia i visitant els túnels per on transcorren les noves instal·lacions. També visitarem els jardins i d'altres pavellons com el de Sant Rafael, la cúpula de la Mercè o la sala Pau Gil. El recorregut acaba amb la visita del Pavelló de l'Administració fent una explicació de les diferents actuacions en façanes, cobertes i interiors i el seu valor patrimonial on es combinen totes les arts aplicades: escultura, mosaic, vitrall i forja ja que Domènech i Muntaner va comptar, per això, amb la col·laboració dels millors especialistes en les diferents arts, arquitectes, escultors i artesans.

Durant la visita es comentaran els paràmetres establerts en el pla director, el pla especial, la constitució d'una taula de patrimoni, els criteris d'intervenció establerts per al tractament dels diferents materials i la redacció d'uns plecs de prescripcions tècniques mediambientals i de sostenibilitat a seguir, per a la unificació de criteris en les diferents intervencions.

La visita permetrà comprendre la convivència entre el sistema estructural, els sistemes constructius, els elements decoratius com pinacles, cúpules i torretes dels edificis originals comprovant la seva problemàtica i la forma en què s'han resolt les diferents intervencions, en integrar els nous usos, les instal¿lacions i les noves tecnologies.

No us ho perdeu!
Dates: Sant Pau Recinte Modernista (C. Sant Antoni Maria Claret, 167 - 08025 Barcelona).
Horari: 16:00 h
Preu: Preu: 15 eur
Inscripcions : Període inscripció tancat

Places limitades. Utilitzar la inscripció online per realitzar la reserva de plaça.