Fòrum de Patrimoni Industrial
Descripció: Josep Varela i Serra, catedràtic en matemàtiques, escriptor i polític, ens parlarà de "Llorenç Sànchez Vilanova (Barcelona 1930- Pobla de Segur 2019). Català transcendent: Literat, historiador i cronista del patrimoni industrial hidroelèctric de Catalunya"

Josep Varela i Serra
Catedràtic en matematiques, escriptor i polític. Diputat al Parlament de Catalunya (1992-1995) i senador per Lleida (1996-2004).


Llorenç Sànchez i Vilanova, va ser autor d'una vasta obra que integra diversos gèneres: història, poesia, teatre, biografia, assaig, articles d'opinió, obres de reflexió, crítica literària, obra didàctica, novel·la, relat curt, estudi diplomàtic... Són a prop de dos-cents cinquanta volums els que duu redactats. Va destacar, per ores com "El Pallars. Visió històrica"; L'Alta Ribagorçana. Estudi i anàlisi històrica"; "La Vall d'Aran. Aproximació a la trajectòria i vicissitud històrica que ha influït en la singularitat del poble aranès"; "L'Espanya del segle XIX. Visió històrica de cent anys de política erràtica i desafortunada". Molt meritòria també tota l'obra de reflexió amb una vintena de llibres.
En el capítol de l'obra de ficció acredita un ampli nombre de títols d'entre els quals sobresurten, si de cas, la sèrie de relats construïts a partir de les experiències de l'autor i que agrupats sota el denominador comú "A la recerca de tot allò que fou" s'esdevé un corupus tan amè en l'exposició com interessant en el contingut.

Per més informació i reserves s'ha de contactar amb la secretaria de l'AMCTAIC secretaria@amctaic.org o telèfon 93 780 37 87, de 8 a 16 h.
Dates: 27/04/2020
Horari: A les 18.30 h
Lloc: a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya